Луис Суарес без клауза за хапане в Барселона 06.08 | 11:44

Президентът на каталунците Хосеп Мария Бартомеу разкри, че уругваеца е отказал по-високо оферти от тази на Барса

От iNews.bg

Това лято Барселона счупи трансферния си рекорд с привличането на скандалния уругвайки нападател Луис Суарес. Каталунците броиха на Ливърпул 75 милиона английски лири, които се равняват на 88 милиона евро.

Тази сделка влезе директно в топ 3 на най-скъпите трансфери на всички времена, като преди него са само Кристиано Роналдо и Гарет Бейл, а четвърти е друг футболист на Реал Мадрид - Хамес Родригес.

Рекордният трансфер на Суарес обаче бе приет противоречиво от феновете на Барса, които се притесняват дали лошата репутация на уругваеца няма да повлияе на представянето му на "Камп Ноу".

Разбира се, става въпрос за канибалските изцепки на Суарес, последната от които на Мондиал 2014 в Бразилия, когато той ухапа по рамото Джоеджо Киелини в мача с Италия и бе наказан от ФИФА да не играе футбол четири месеца.

Както е известно, скандалният голмайстор на Уругвай е ухапвал трима души в кариерата си – Отман Бакал с екипа на Аякс, Бранислав Иванович с екипа на Ливърпул, Джорджо Киелини с националната фланелка на Световното първенство 2014 в Бразилия.

На фона на това изглежда доста изненадващо, че в договора на нападателя с Барселона не е предвидена клауза срещу бъдещи подобни прояви на Луис Суарес, призна президентът на каталунците Хосеп Мария Бартомеу. Той разкри още, че към уругваеца е имало  и по-добри във финансово отношение оферти, но той е предпочел предложението на Барселона.

"Нямаме клауза за хапане в договора със Суарес. Ако имаше такава, щях да ви кажа, но просто няма", заяви Бартомеу пред CNN. "Не сме си мислили да се отказваме от Луис заради инцидента на Мондиала, просто за нас беше много важно той да се извини и точно така се случи.

Луис осъзнава грешката си и е готов да понесе отговорността, това е ключовото. Ние знаем, че ще трябва да му отделяме специално внимание, докато е тук, за да сме сигурни, че подобно нещо няма да се случи отново.

Иначе той е фантастичен играч и е точният човек за нас, като го доказа в Ливърпул и феновете на клуба могат да го потвърдят. Когато се свързахме с него за първи път, беше доста преди Световното първенство. Казахме му, че се намира в подходящата възраст, има достатъчно опит и класа и е време да дойде при нас.

Той в сърцето си е фен на Барселона, което повлия на решението му, защото имаше и щеше да получи по-добри оферти от нашата, но той избра да дойде при нас", завърши Бартомеу.

Водещи

Най-четени