Луис ван Гаал не дочака края на сезона и бе освободен от Байерн Мюнхен 10.04 | 14:41

Холандецът напуска тима след равенството с Нюрнберг

От iNews.bg

Холандският треньор Луис ван Гаал вече не е начело на настоящия шампион на Германия Байерн (Мюнхен), съобщава официалния сайт на тима. Германският колос е информирал холандеца за това свое решение веднага след равенството 1:1 с Нюрнберг вчера.

Решението е било взето съвместно от борда на директорите, спортно-техническият директор и клубният президент. След ремито с Нюрнберг, баварците се смъкнаха до 4-ото място в таблицата и може да не постигнат цел минимум в края на сезона - възможността да играят в Шампионската лига през следващата кампания.

В тазгодишното издание на надпреварата тимът ръководен от Ван Гаал отпадна на фаза осминафинал, губейки от тима на Интер по куриозен начин. В първата среща баварците победиха като гост в Италия с минимално 1:0, а на реванша на "Алианц Арена" отбелязаха нови две попадения, но въпреки това загубиха с 3:2 и отпаднаха от турнира.

Освен Ван Гаал, неговите помощници Франс Хьок, Йос ван Дийк и Макс Рекерс също са били освободени от Байерн. Андриас Йонкер ще води тима до края на сезона. Негови помощници ще бъдат Херман Герланд, Марсел Боут и Валтер Йунгхаус.

От следващия сезон начело на тима ще застане настоящият наставник на Байер Леверкузен Юп Хайнкес, който договори своите условия с ръководството на Байерн и двете страни обявиха сделката преди седмици. Очакванията бяха Луис ван Гаал да остане на "Алиац Арена" до края на сезона, но очевидно лошите резултати са принудили Румениге и компания да действат по-категорично.

Водещи

Най-четени