Луис ван Гаал се договорил с Манчестър Юнайтед 26.04 | 11:13

Холандският специалист идва на "Олд Трафорд" след Световното

От Даниел Любомиров

Холандският специалист Луис ван Гаал се е договорил за контракта си с Манчестър Юнайтед и след края на Световното първенство по футбол в Бразилия ще бъде новият мениджър на "червените дяволи".

Според информация на холандския вестник "Телеграаф" 62-годишният специалист снощи е уточнил и последните детайли от договора си с клуба от Висшата лига. Още в началото на тази година бе ясно, че Ван Гаал ще напусне националния отбор на Холандия след края на Световното по футбол.

"Телеграаф" съобщава, че собствениците на Юнайтед – фамилия Глейзър – са обещали цели 100 милиона евро за новия наставник за лятна селекция, която трябва да осигури нужните класни попълнения и да върне Манчестър в борбата за титлата в Англия.

Ван Гаал ще добави името на още един европейски гранд във визитката си, след като вече е извеждал до върха Байерн (Мюнхен) и Аякс, като ще замени временния треньор на "червените дяволи" Райън Гигс.

Гигс ще води Юнайтед в оставащите четири мача от английското първенство, след като шотландският мениджър Дейвид Мойс бе уволнен след само 10 месеца начело на клуба и разочароващи резултати.

Водещи

Най-четени