Лукойл Академик без Аврамов до края на годината 27.11 | 18:05

Националът пропуска оставащите мачове от Еврокъп

От Константин Симидчийски

Тежък удар понесе българският шампион Лукойл Академик, след като стана ясно, че титулярният гард на "студентите" Божидар Аврамов има фрактура на ръката и ще отсъства поне 40 дни от баскетболните терени.

Това означава, че българският национал няма да може да играе в оставащите 3 решителни срещи за Лукойл от груповата фаза на Еврокъп, като първата е тежкото гостуване на Билбао Баскет в Испания.

До момента шампионите имат 1 победа и две загуби, като лично Валентин Златев (собственик на отбора) е посетил играчите, за да им напомни, че крайната цел е излизане от групата.

Божо Аврамов пък допринасяше със средно 7.0 точки, 2.0 откраднати топки, 1.3 асистенции и 1.7 борби за малко над 31 минути игра. Сега обаче Академик ще търси нов плеймейкър, който трябва да бъде намерен до края на седмицата, а на всичкото отгоре трябва да е с европейски паспорт, защото квотата за чужденци на Лукойл е пълна.

Днес рано сутринта Лукойл отпътува за Билбао с полет през Мюнхен, като ще проведат две занимания - днес и утре, а в сряда от 21:15 часа българско време е срещата с Лукойл.

До края на турнира "студентите" имат още два мача, от които ще стане ясна и съдбата на шампионите - домакинство на Будучност, както и гостуване на Спироу Шарлероа.

Водещи

Най-четени