Лукойл Академик и Левски с нови победи в баскетболния шампионат 19.11 | 20:40

"Студентите" загряха за сблъсъка си с АСВЕЛ на Тони Паркър, преминавайки лесно през тима на Черноморец

От Константин Симидчийски

Баскетболният хегемон на България Лукойл Академик продължи без загуба в подновения шампионат на НБЛ, след като днес "студентите" постигнаха разгромен успех с 93:59 над гостуващия състав на Черноморец.

Срещата бе и генерална репетиция за Лукойл, преди предстоящия мач с АСВЕЛ Вильорбан на суперзвездата Тони Паркър в турнира ЮроКъп. Сблъсъкът с французите е идния вторник.

След само десет минути игра резултатът вече бе 30:13 в полза на шампионите, което и рано-рано уби и без това малкото интрига в двубоя. Нищо не се промени и в оставащите части от мача, като гостите от Бургас присъстваха единствено формално на игралното поле в Правец.

Най-резултатен за шампионите бе македонският национал Дамян Стояновски с 18 точки, докато Божидар Аврамов добави още 15, записвайки и 5 асистенции. С 13 точки се отличи и Бруно Шундов. Дабъл-дабъл за Черноморец след 21 точки и 11 борби записа Кирил Павловски, което обаче не се оказа достатъчно за нещо повече за неговия тим в срещата. С 18 точки блесна и Деян Дунович.

Отборът на Левски от своя страна записа 5-та победа от началото на сезона, след като днес възпитаниците на треньора Константин Папазов надвиха с 83:72 гостуващия състав на Рилски спортист. Срещата се изигра в тренировъчната зала на "Арена Армеец" в столицата, като за гостите от Самоков това бе и трета загуба от шест мача до момента.

Най-резултатен за Левски бе Маркъс Хол с 23 точки, докато още 17 добави Васил Евтимов. За Рилски Филип Вукосавлевич записа дабъл дабъл от 18 точки и 10 борби, докато Бранко Миркович наниза 12.

Водещи

Най-четени