Лукойл Академик излиза срещу чехи в квалификациите на Юрокъп 07.07 | 13:37

Съперник на българския шампион е отборът на Простейов, а първият мач ще се проведе на родна почва през септември

От Константин Симидчийски

Баскетболният шампион на България Лукойл Академик ще стартира участието си в квалификационния кръг на турнира Юрокъп, а съперник на "студентите" ще бъде тимът на Простейов (Чехия).

Днес бе теглен жребият в Барселона, а победителят от двубоя ще се класира за груповата фаза на турнира, където ще участват и 14 от общо 16-те тима, които ще се включат в квалификациите на Евролигата. Загубилите осем състава пък отиват в груповата фаза на третия по сила турнир на Стария континент - Юрочалъндж.

"Студентите" са домакини в първия мач на 27-ми септември, а са гости в реванша на 4-ти октомври.

"Да, наистина, доста добър жребий, въпреки другите отбори, които можеха да ни паднат. Ние обаче трябва да бъдем много внимателни, защото те са поставения отбор. Тепърва ще го гледаме и разучаваме. Чакахме жребия и едва сега ще започнем да мислим за селекция", коментира пред БТА Сашо Везенков, спортен директор на българския шампион.

За отбора на Простейов това ще бъде дебютно участие в Юрокъп. В случай, че Лукойл Академик не успее да се класира за групите на Юрокъп и отпадне от Простейов, то българите ще се озоват в група "С" на турнира Юрочалъндж. Там те ще играят с отборите на Пардубице (Чехия), Говерла (Украйна) и Роан (Франция).

Водещи

Най-четени