Лукойл Академик намери място в Топ 50 на Европа 25.01 | 15:40

Шампионите 43-и на Стария континент, изпреварват именити европейски клубове

От iNews.bg

Тимът на Лукойл Академик е в Топ 50 на най-силните отбори в Европа. Според класацията на най-реномирания сайт за баскетбол на Стария континент - eurobasket.com, "студентите" заемат 45-а позиция със 74 точки.

Българският шампион изпреварва отбори като Асвел Баскет (Франция), Асеко Проком (Полша), Лиетувос Ритас (Литва) и Уникаха (Испания).

Първите три места са заети от Барселона (Испания), Реал Мадрид (Испания) и Панатинайкос (Гърция), които имат по 137 точки.

Днешният съперник на шампионите - Спартак (Санкт Петербург) е на 13-о място с актив от 91 точки. Шампионите приемат руския тим от 18:00 часа в зала "Универсиада" в двубой от втория кръг на група "I" от Юрочалъндж - третият по сила европейски турнир по баскетбол.

В първия си мач от групата Лукойл Академик постигна изключителен победа при гостуването си на Макаби Хайфа. Българите победиха с 95:78 израелския тим, като в определени моменти от двубоя домакините водеха с преднина от 20 точки, но успяха да осъществят страхотен обрат в последните две части. 

В другата среща от групата Спартак победи Барак Нетаня със 73:70 точки в Русия.

Водещи

Най-четени