Лукойл Академик намери място в групите на ЮроКъп 05.10 | 21:05

"Студентите" ще играят във втория по сила турнир на Европа, след като постигнаха успех и във втория мач срещу чешкия Простейов

От Константин Симидчийски

Баскетболният шампион на България Лукойл Академик се класира успешно за груповата фаза на турнира ЮроКъп, след като тази вечер "студентите" записаха втора победа над чешкия Простейов - този път с 87:77 в мач-реванш от квалификационната фаза на надпреварата, игран на чешка земя.

За родния първенец това ще бъде и първо участие във втория по сила клубен турнир на континента от сезон 2008/09 насам, след като през миналата година "студентите" се състезаваха в ЮроЧалъндж.

Българският тим започна концентрирано и имаше три точки аванс след първите десет минути - 19:16, но домакините предложиха здрава съпротива през втората четвърт и на полувремето резултатът вече бе 39:38 в полза на Простейов.

Далеч по-силна бе играта на Лукойл Академик след почивката, като в третата част се стигна и до значително откъсване на "студентите" в резултата. Страхотна серия от 15:4 доведе нещата до 66:53 в полза на българите, като при този резултат приключи и третата четвърт на сблъсъка.

Домакините от Простейов стартираха силно в решаващата четвърта част на двубоя и намалиха пасива си до 6 точки, но до края на мача момчетата на Йовица Арсич се окопитиха и не позволиха наличие на по-нататъшна липса на концентрация в играта си.

Най-резултатен за Лукойл Академик бе Андре Оуънс с 17 точки, докато Ламонт Мак и Брендън Хийт добавиха съответно 15 и 13. За Постейов най-ефективен бе Арвидас Ейтитавичус с актив от 14 точки, които обаче не се оказаха достатъчни за нещо повече в днешния двубой.

Водещи

Най-четени