Лукойл Академик победи Левски в баскетболното дерби на България 29.01 | 20:16

Шампионите с трети успех за сезона над "сините", Харпър с 31 точки

От iNews.bg

Тимът на Лукойл Академик постигна трета за сезона победа над отбора на Левски, който е и основен конкурент на шампионите в родния баскетбол. "Студентите" надиграха с 93:85 точки момчетата на Тити Папазов, в среща от 15-ия кръг на Националната баскетболна лига. "Сините" обаче отново не бяха ръководени от своя старши-треньор, който е наказан.

Най-резултатни за Лукойл бяха Тодор Стойков и Брендън Хийт с по 16 точки, докато Девин Грийн и Бруно Шундов вкараха съответно по 14 и 11.

Арън Харпър от Левски пък се отличи със страхотно постижение от 31 точки. Джейсън Кроу добави 14 точки, а бившият играч на "студентите" Прийст Лодърдейл завърши двубоя с 12.

Срещата започна равностойно, като най-голямата преднина за Лукойл бе от 5 точки в средата на първата четвъртина. Левски пък поведе в резултата за първи път в самия край на частта, когато кош със сирената на Доналд Коул направи резултата 20:19 в полза на "сините".

Гостите от София изиграха слаба втора част, която загубиха с 8 точки, а в третата отново имаха предимство и я взеха с 5 точки.

В края на двубоя обаче "студентите" отново демонстрираха, че остават по-класният тим и успяха да наложат своята воля. Постепенно момчетата на Йовица Арсич започнаха да увеличават преднината си, която стигна до 19 точки 4 минути преди края. Така в крайна сметка Лукойл стигна до успех с 93:85.

Благодарение на този успех шампионите от Лукойл си осигуриха първото място в редовния сезон на Националната баскетболна лига, а тима на Тити Папазов ще остане на втора позиция.

В друг интересен двубой от кръга Балкан Ботевград надигра като гост Черноморец с 97:85 точки. Балкан е на трето място в класирането с актив от 23 точки, докато бургазлии остават последни с 18 пункта.

Водещи

Най-четени