Лукойл Академик си тръгна победен от Санкт Петербург 22.02 | 20:31

"Студентите" допуснаха поражение от тима на Спартак

От iNews.bg

Българският баскетболен шампион Лукойл Академик допусна второ поражение от пет изиграни мача във втората фаза на групите в "Ючалъндж", отстъпвайки с резултат 80:86 на домакините от Спартак (Санкт Петербург).

Сблъсъкът в Русия бе наблюдаван на живо от около 1100 души, а успехът бе пети пореден за тима на Спартак, който вече е и напълно непоклатим на върха в група I. Лукойл Академик е твърдо втори в подреждането с актив от три победи и две загуби и също продължава напред.

Най-добър в срещата за отбора на Лукойл Академик отново бе американецът Доминик Джеймс, който наниза 25 точки и се отличи с 5 асистенции за "студентите". Джеймс обаче не съумя да доиграе двубоя, тъй като с пет лични нарушения бе отстранен от съдиите.

Единствените други двама от състава на българите, които регистрираха двуцифрен точков актив, бяха Девин Грийн и Деян Стояновски. И двамата реализираха по десет точки, които обаче се оказаха недостатъчни за крайния успех.

Срещу Лукойл отново се изправи бившият ас "студентите" Перо Антич, който се отчете с актив от 12 точки и 8 борби за 26 минути престой на игралното поле. Най-резултатен за Спартак бе американецът Патрик Бевърли, който завърши с актив от 24 точки и 8 овладени топки.

До края на тази втора фаза от надпреварата на ФИБА остават още два мача. Те ще се състоят на 1 март и в тях едни срещу други излизат: Барак Нетаня (Изр) - Лукойл Академик и Макаби Хайфа (Изр) - Спартак Санкт Петербург.

Водещи

Най-четени