Лукойл Академик със загуба от сръбския гранд Цървена звезда 22.09 | 20:41

Сръбският гранд Цървена звезда победи българския шампион Лукойл Академик с 89:76 точки в среща от втория ден от турнира по баскетбол "Самел 90" в Самоков

От Мариян Найденов

Сръбският гранд Цървена звезда победи българския шампион Лукойл Академик с 89:76 точки в среща от втория ден на международния баскетболен турнир "Самел 90" в Самоков. За Звезда това бе втора победа, а Лукойл е с актив от победа и загуба.

За "студентите" Тодор Стойков реализира 15 точки, Дамян Стояновски се отчете с 13, а с по 10 точки завършиха Андре Оуенс и Ламонт Мак. За Цървена звезда най-резултатен бе Адам Морисънс 14 точки, Боян Суботич добави 13, а с по 12 завършиха Неманя Недович и Андрея Милутинович.

Срещата започна равностойно, но през втората част сърбите успяха да натрупат преднина от цели 15 точки при 45:30. Възпитаниците на Йовица Арсич обаче записаха чудесна серия от 10 безответни точки, за да доведат нещата до 45:40, а на полувремето Цървена звезда водеше само с 5 точки - 48:43.

Мачът не мина и без нерви - малко преди почивката на старши треньора на Звезда Светислав Пешич бе отсъдено техническо нарушение за постоянно престъпване на линията пред скамейката. Това го предизвика да замери съдията Борислав Пелтеков с бутилка с вода, но въпреки опитите за отстраняване на сърбина от залата, той отказа и остана на треньорската скамейка.

След почивката възпитаниците на Светислав Пешич не позволиха изненади и до края на третата част увеличиха преднината си на 10 точки - 70:60, а в последната четвърт на мача авансът им се запази и дори малко се увеличи за крайното 89:76.

В последния ден от турнира утре Лукойл Академик излиза срещу Керавнос, а Цървена звезда среща домакините от Рилски спортист.

Водещи

Най-четени