Лукойл загуби втория мач срещу КРКА и ще играе трета решителена среща 24.03 | 19:50

Шампионите на България отстъпиха с 61:75 точки в Правец и ще играят трета решителна среща в Ново Место

От iNews.bg

Шампионът и носител на Купата на България по баскетбол Лукойл Академик загуби от словенския КРКА (Ново Место) в мач за влизане във финалната четворка на турнира Юрочалъндж. В собствената си зала в Правец, студентите не показаха същата игра като в първия мач в Ново Место и закономерно загубиха с 61:75 точки.

При победа на тима на Йовица Арсич днес, "студентите" можеха да се класират за полуфинал в надпреварата, след като бяха спечелили първата среща в Словения със 78:72. Българският гранд обаче не показа нищо запомнящо се в срещата в Правец.

За домакините Брендън Хийт бе най-резултатен с 20 точки. Към тях той добави 4 борби и 3 асистенции към своите съотборници. Нито един от другите баскетболисти на Лукойл обаче не успя да премине границата от 10 точки, като Божидар Аврамов завърши с 9, а Травис Питърсън и Тодор Стойков вкараха по 6.

За победителите Смилян Павич записа дабъл дабъл от 13 точки и 14 борби под двата коша, в което се коренеше и успехът на гостите от Словения. Зоран Драгич наниза 14 точки в коша на шампионите от Лукойл, а Горан Иконич бе най-резултатен с 16 точки.

Така след седмица "студентите" за втори път ще гостуват в Словения. В серията се играе до 2 от 3 победи.

Водещи

Най-четени