Лукойл победи Левски и във втората финална среща на НБЛ 26.05 | 18:58

"Студентите" взеха и втората финална среща срещу тима от София, този път налагайки се с 97:72 точки в Правец

От iNews.bg

Отборът на Лукойл Академик гледа уверено към спечелването на 9-а поредна титла в Националната баскетболна лига. Това стана факт, след като "студентите" взеха и втората си финална среща срещу тима на Левски в залата си в Правец с 97:72 и се нуждаят от още само един успех, за да подпечатат титлата на страната.

Лукойл започна силно срещата и взе първото полувреме с голяма разлика. Първата четвърт бе 20:19 за домакините, а втората бе разгромна срещу тима на Константин Папазов след 40:22 за Лукойл. "Сините" взеха третата част с 19:11, но загубиха катастрофално последната част на срещата с 12:26, с което и срещата.

Травис Питърсън бе най-резултатен за победителите с 21 точки. Той завърши срещата с дабъл дабъл, след като взе и 10 борби под двата коша. Тодор Стойков наниза още 20 точки в коша на гостите, а с по 14 се отчетоха Брендън Хийт и Божидар Аврамов.

За гостите от София Арън Харпър завърши с дабъл дабъл от 21 точки и 10 борби. Стефан Георгиев- Торо добави още 19 точки, а Доналд Коул се отчете с 14.

Третата среща между двата тима е идната неделя. Началният час е 18:00, а мястото е зала "Универсиада" в София.

Водещи

Най-четени