Лукойл с труден успех над Левски в баскетболното дерби 11.12 | 21:25

Ямбол, Черно Море и Балкан също с победи

От Николай Драганов

Тимът на Лукойл Академик продължи доминацията си в първенството на България по баскетбол и победи за втори път през сезона отбора на Левски. "Студентите" се наложиха в собствената си зала в Правец със 103:98, като мачът бе изключително оспорван чак до последния съдийски сигнал.

Най-резултатен за домакините от Лукойл бе Травис Питърсън, който успя да реализира 23 точки и записа девет борби. Георги Чековски от Левски пък бе най-полезен за своя тим също с 23 точки и шест спечелени борби.

Това бе девета победа от девет мача за шампионите, докато Левски записа второ поражение за сезона. Първата загуба също бе регистрирана срещу тима от Правец в първия кръг от държавното първенство.

В други два двубоя от кръга Ямбол надви Рилски Спортист с 88:70, а Черно Море се наложи много трудно над Спартак Плевен след продължение с резултат 112:105. Последната среща за деня между тимовете на Балкан Ботевград и Черноморец завърши при резултат 82:70 за домакините.

В класирането лидер еднолично остава Лукойл Академик, следван от Левски на Тити Папазов. Балкан и Черно море са съответно трети и четвърти, следвани от Рилски Спортист, Черноморец, Ямбол и Спартак Плевен.

Водещи

Най-четени