Любо Ганев се разкая за уволнението на Стойчев 06.07 | 13:04

Волейболната легенда за пореден път призова Матей Казийски да се върне в националния отбор

От Божидар Азманов

Волейболната легенда и член на управителния съвет на БФВолейбол Любомир Ганев определи уволнението на Радостин Стойчев като прибързано и се оправда с липсата на време за действията на централата след злополучната загуба от Германия в първата олимпийска квалификация в София.

"Може би сгрешихме с прибързаното уволнение на Стойчев. Това го отчитам като грешка, но е факт, че нямахме никакво време и трябваше бързо да вземем решение.

Най-добре щеше да бъде, ако се бяхме събрали и всеки да изкаже мотивите си за неуспеха в първата олимпийска квалификация, след която Радостин да бъде освободен от поста селекционер на националния отбор", сподели Любо Ганев пред ТВ7.

Освен това той сподели, че конфликтът във федерацията е междуличностен и подчерта, че вече неколкократно се е опитвал да намери Матей Казийски, за да му се извини и да го призове да се върне в състава за Олимпийските игри, но до този момент това е безуспешно.

"За мен това, което се случва, е междуличностен конфликт. От Стойчев единственото, което сме искали, е да бъде треньор на отбора. Никой не оспорва успехите му. Точно затова бе взет националния. Освен това е много близък с Матей, заедно са всеки ден.

Но щом иска да си тръгва, няма проблем. Забравили сме за него вече. Националният отбор е над всичко. На Матей лично съм му звънял десет пъти миналата седмица, но безуспешно. Готов съм да му се извиня. Той има място в състава за Олимпиадата", допълни волейболната легенда.

Ганев подчерта, че в момента основната цел пред родната волейболна федерация е да запази спокойствието в тима след сериозните скандали, които разтресоха този спорт и изрази увереността си в способностите на Найден Найденов.

"Мисля, че Найден се справя прекрасно в момента и това се вижда много ясно. Най-важното е момчетата в отбора да са спокойни", каза още членът на федерация.

Водещи

Най-четени