Любо Гребеца се изправя срещу американския гигант Уес Симс на Max Fight 27 04.05 | 10:05

Турнирът по смесени бойни изкуства от веригата "Max Fight" е на 9 юни от 20:30 часа в "Арена Армеец"

От Мариян Найденов

Турнирът по смесени бойни изкуства от веригата "Max Fight" е на 9 юни от 20:30 часа. Родната ММА федерация очаква 13 хиляди зрители, колкото са местата в столичната зала "Арена Армеец". Билетите ще се продават от следващия понеделник на цена между 15 лв и 20 лв.

По програма ще се изиграят 9 или 10 срещи, като точният им брой, както и самите участници са в процес на преговори и ще станат известни след 20 май. Хитът на вечерта обаче бе обявен - най-класният ни боец Любомир Симеонов - Гребеца ще спори за победата срещу американеца Уест Симс в категория 93 кг, за която турнирът "Мах Fight" е Гран При за шампионския пояс.

Симс е висок 206 см и тежи 126 кг, има в кариерата си 23 победи и 12 загуби, като е играл в най-престижните ММА състезания в света. Българинът Любо Симеонов е 200 см висок и 122 кг на тегло, но не се притеснява от физическото превъзходство на съперника си.

Не го тревожи и фактът, че няма как да разучи спецификата на ударите му, защото няма как да се снабди със записи на мачове, но въпреки това е уверен в собствените си сили и смята, че може да го победи.

Водещи

Най-четени