Любо Пенев: Вече не лежим на дъното като ютия, а сме плавателен съд 06.06 | 08:30

"Искаме да хванем собствен курс, а не да сме подвластни на течението", подчерта младият специалист

От Мариян Найденов

Селекционерът на националния ни отбор по футбол Любослав Пенев говори ексклузивно пред вестник "Труд" след завръщането на тима ни от азиатското турне.

Това е първият коментар на Ел Голеадор на родна земя, след като той не говори на летище София вчера, а "финтира" медиите, избирайки да си тръгне през ВИП изхода.

Да говорят, не пожелаха и повечето от футболистите, които бяха видимо изморени от пътя и бързаха да се приберат. По няколко думи казаха само капитанът Ивелин Попов, голмайсторите от мачовете с Япония и Казахстан - Станислав Манолев, Иван Иванов и Георги Илиев, и Валери Божинов.

Нашите постигнаха две престижни победи над първия класирал се за Мондиал 2014 отбор - Япония (2:0) и Казахстан (2:1), което затвърди възходящото развитие на отбора ни.

"Резултатите са добри. Вече не лежим на дъното като ютия, а сме плавателен съд. И по-важното - искаме да хванем собствен курс, а не да сме подвластни на течението.

В конкуренцията на три отбора финалисти от последното европейско първенство звучеше налудничаво от стотно място в света да искаме да ходим на Мондиал. Сега обаче след 6 мача без загуба ще е налудничаво да не се опитаме да стигнем до бараж", коментира Пенев.

"Имаме 4 мача, в които трябва да се докажем - и като тим, и като футболисти, и може би като публика, ако играем един или два решителни сблъсъка у дома.

Няма какво да губим - оставам си оптимист и искам победа във всеки мач. Независимо насреща дали Италия, Дания, Холандия, или който и да било. Повярвахме си, сега е ред и България да повярва в нас наесен", каза още Любослав Пенев.

Водещи

Най-четени