Любо Пенев бил "нормално луд" 20.03 | 19:08

"Няма да подценим Малта", обеща националният селекционер

От Константин Симидчийски

Селекционерът на българския национален отбор Любослав Пенев даде пресконференция пред медиите, два дни преди домакинството на Малта в световна квалификация на "Васил Левски" в столицата.

Макар и малтийците да пристигат със статут на аутсайдер в групата, Ел Голеадор бе категоричен, че нито един съперник не бива да бъде подценяван.

"Гледали сме мачове на Малта. Опитахме да ги разучим. Те ще тренират тук и ще направим опит да ги наблюдаваме. Смятам, че на този етап нашият отбор е перфектен - нямаме контузени. Все още не съм изяснил титулярния ни състав", заяви Пенев.

Преди няколко дни Пенев отново изрази високите си амбиции, заявявайки, че ще се бори до последно за класиране на Световните финали в Бразилия. Визирайки думите си, където изразява желание за 6 точки от мачовете с Малта и Дания, селекционерът довери:

"Може да съм луд, но в границите на нормалното. Аз съм максималист, оптимист и затова поставям високи цели на отбора. В никакъв случай не трябва да се задоволяваме с малкото. Трябва да търсим нещо по-голямо. Искам отборът да играе със самочувствие и да не се предава. Да вярва в това, което ще постигнем. Доволен съм от това, което отборът направи до момента. Футболистите бързо приемат това, което искам от тях".

Попитан дали има шанс "лъвовете" да подценят Малта, Пенев отговори, че вече е разговарял с тях по този въпрос.

"Говорихме с футболистите. Те са наясно, че самочувствието им не бива да бъде без покритие. Не ми се вярва да подценим Малта. Дал съм им доста материал по този въпрос. Не трябва да подценяваме Малта, защото няма слаби отбори".

"Щом един реномиран отбор и с имидж, какъвто е Дания, не успя да ни победи, значи сме силен тим. А не забравяйте, че срещу тях играхме с десет души. Това, което виждам в тренировките, ми дава надежда, спокойствие и вяра", каза наставникът.

Поглеждайки към предстоящия двубой между Чехия и Дания, които се явяват основни конкуренти на България за второто място в групата, Любо Пенев си пожела те да завършат наравно.

"Предполагам и двата отбора ще искат да победят, като няма да искат да завършат наравно. Каквото и да се случи, ние трябва да вкараме един гол повече от Малта. Равенство между Чехия и Дания ни устройва най-много, но нека си гледаме нашата работа. Ние трябва да победим. Домакини сме на Малта, а след това имаме четири гостувания. Програмата е трудна и играем мач за мач", обясни той.

Водещи

Най-четени