Любо Пенев иска да води Валенсия или Атлетико (М) 25.10 | 11:02

Ел Голеадор е приключил с българските отбори

От Даниел Любомиров

 Любослав Пенев обяви, че е "приключил с воденето на български отбори" и се гласи за треньор на испански клуб, независимо дали е от Примера дивисион или не. Това заяви бившият нападател пред мадридския вестник "АС" по повод предстоящия дуел на "Висенте Калдерон" между два от някогашните му тимове Атлетико (М) и Валенсия.

"Натрупах опит в България, но сега искам да работя в Испания. Играл съм тук, познавам футбола и говоря езика. Във Валенсия се чувствам като у дома си и изслушвам предложения от отбори.

Определено би ми харесало да водя отбор от Примера дивисион, виждам се един ден на пейката на Атлетико (Мадрид) или на Валенсия, защото познавам много добре двата клуба. Обичам моите отбори да играят агресивен футбол с добро владеене на топката, аз уча футболистите да четат играта и да действат колективно, за да се развиват постоянно", сподели Пенев пред вестника.

Според Ел Голеадор селекцията на Диего Симеоне наподобява много онзи знаменит тим на "дюшекчиите" с Пенев начело, който спечели дубъл през 1996 година. Колкото до мача с Валенсия, бившият треньор на Литекс и ЦСКА не пожела да посочи фаворит, но изтъкна факта, че домакинският фактор може да наклони везните в полза на Атлетико.

Водещи

Най-четени