Любо Пенев поставя смели и високи цели пред "лъвовете" 17.03 | 17:12

Селекционерът на националния отбор иска да "бъдем максималисти"

От Даниел Любомиров

Селекционерът на българския национален отбор Любослав Пенев както винаги бе много директен и точен в изискванията си пред "лъвовете" преди началото на световните квалификации срещу Малта и Дания.

"Пеневата чета" приема аутсайдера в нашата група В пред празните трибуни на Националния стадион "Васил Левски" на 22-ри март, след което ни предстои гостуване в Копенхаген.

В типичния си стил Пенев разкри и някои по-пикантни подробности около лагера на националите, като разкри как ще бъде почетен празникът Сирни заговезни.

"Очаквам играчите да ми поискат прошка официално и неофициално на вечеря. Планирал съм го, обмислил съм го, но не по-рано от вечерята", категоричен бе националният селекционер.

"Колкото до новите играчи, не са ме впечатлили от вчера, следя играта им от доста време, от самото начало.

Фаворит в групата ни е Италия, но имаме шанс за бараж, това не е нито мираж, нито мечта. Първата ни задача е класиране, това е нещо, което треньорския щаб си е поставил като цел и досега не е правено.

Втората задача ни е в близко бъдеще да подмладим отбора, без значение дали аз или някой друг ще бъде треньор. За мен, ще имаме един млад и солиден отбор.

Ако преди мача с Украйна средната възраст беше 27 години, сега е 25 години.

И не спираме до тук.Моята лична цел е 6 точки от двата мача - не искам с нея да поставям някого под напрежение, знам, че това е висока цел.

Ще говорим за нея отново в следващите дни. Ние планираме, аз като старши треньор поставям висока цел, ние трябва да бъдем максималисти.", коментира Любослав Пенев.

Най-четени