Любовта към футбола отново озари света на Стенли 24.10 | 11:35

Българският лъв сбъдна мечтата си и отново марширува на терена

От iNews.bg

Един от големите бойци в българския футбол Стилиян Петров даде откровено интервю за британския ежедневник "Дейли Мейл", говорейки не само за скорошното си завръщане на терена в една от местните аматьорски лиги, но и връщайки лентата към най-черния период в живота си - диагностицирането му с остра форма на левкемия през месец март 2012 година.

Скоро след това полузащитникът на Астън Вила бе принуден да прекрати успешната си кариера на професионален футболист, започвайки битка, по-важна и тежка от всяка друга досега - тази за собствения си живот.

Вече намирайки се на финалната права на своето възстановяване от коварната болест, Стенли играе редовно за състава на Уичъл Уондърърс в първенството за над 35-годишни аматьори в Централен Уоруикшир. Говорейки за участието си в аматьорската лига, очите на българския лъв светват, защото той отново прави това, което винаги е обичал най-силно - да играе футбол.

"Чувствам се като малко момче", споделя Стенли. "Бях принуден да се оттегля заради болестта си, като го приех наистина тежко. Да мога отново да изляза на терена и да играя футбол е сбъдната мечта. Футболът е единственото нещо, което някога съм правил и съм искал да правя".

Какво още каза Стилиян Петров относно завръщането си на терена и спомените за тежките седмици на болничното легло, можете да прочетете в материала на Sporta.bg.

Водещи

Най-четени