Люис Хамилтън с най-добро време в тренировките на "Сепанг" 23.03 | 10:05

Англичанинът спря хронометрите за 1:38.172 минути в рамките на една обиколка

От Краси Киров

Пилотът на Макларън Люис Хамилтън даде най-добро време в първите две свободни тренировки преди Гран при на Малайзия на пистата "Сепанг".

Англичанинът спря хронометрите за 1:38.172 минути в рамките на една обиколка. Хамилтън е решен да се докаже след като в първото състезание за сезона на "Албърт Парк" стартира от първа позиция, но остана трети в класирането.

Иначе двете тренировки преминаха при спокойно и облачно време без превалявания, като имаше прогнози за дъжд в края на тренировката. В първата тренировка Хамилтън бе следван плътно от трима германция в лицето на Фетел, Розберг и Шумахер.

Във втората тренировка Шумахер показа по-добра скорост и даде второ време след Хамилтън. Победителят в Австралия преди седмица Дженсън Бътън остана на трета позиция. Вторият болид на Мерцедес Нико Розберг се нареди с четвърто време.

Изненадата бе петото място на Даниел Рикиардо с Торо Росо. Световният шампион Себастиян Фетел изкара само шест обиколки във втората тренировка, докато Уебър покара с две повече.

Фернандо Алонсо остана на шесто място пред Марк Уебър. Младокът Верн остана осми пред Грожан и Фетел, които допълниха топ 10. Кими Райконен остана на 15-то място.

Утре от 07:00 часа е третата свободна тренировка, а в 10:00 започва квалификацията. Състезанието за Гран при на Малайзия е в неделя от 11:00 часа

Водещи

Най-четени