Люис Хамилтън се извинил за обидите към стюардите в Монте Карло 30.05 | 13:00

Пилотът на Макларън се върнал на пистата след края на състезанието за да се извини лично на стюардите

От Краси Киров

Босът на Макларън Мартин Уитмарш заяви, че Люис Хамилтън се е извинил на стюардите за "лошата шега" към длъжностните лица след Гран при на Монако, от страна на пилота.

Англичанинът бе наказан два пъти в състезанието по улиците на Монте Карло заради инцидендите с Фелипе Маса и Пастор Малдонадо. Хамилтън получи общо 20 секунди наказание, което не попречи на крайното му класиране.

След състезанието ядосания Хамилтън заяви пред ББС: "Може би ме наказват защото съм черен. Така казва Али Джи, не знам."

Уитмарш сподели след състезанието, че Хамилтън се е върнал при стюардите и се извинил за думите си и те са приели извинение радушно.

"Веднага след състезанието той беше много отпаднал психически и по време на интервюто той си направи "лоша шега" за наложените му наказания и съпоставяйки се Али Джи," заяви Уитмарш.

"Въпреки това аз съм доволен, че той се върна до пистата след това и говори със стюардите за шегата и те приеха извинението му," добави той.

"Люис имаше разочароващ следобед. Истината е такава, че в Монте Карло ако стартираш от по задни позиции винаги има предпоставки да се забъркаш в различни инциденти. Особено ако си силен пилот като Люис, който никога не се предава. Точно затова той е фантастичен пилот и да гледаш неговите състезания е много интересно. Той е разочарован, защото бе много бърз през целия уикенд," добави Уитмарш.

Най-четени