МФВС финансира атлетическа писта в Благоевград със 100 хиляди лева 28.05 | 15:45

Свилен Нейков направи първа копка за реконструкцията на лекоатлетическата писта в Спортния интернат в Благоевград

От Методий Методиев

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков направи първа копка за реконструкцията на лекоатлетическата писта в Спортния интернат в Благоевград. МФВС и Българският спортен тотализатор финансират проекта със 100 000 лв. Реконструкцията на пистата е част от инициативата на министерството и тотализатора за изграждане и реновиране на обекти в 10 града на страната.

"Виждате, че дори в тези трудни от финансово естество времена ние намираме начин да градим и ремонтираме спортни обекти. Благоевград е град със спортни традиции и аз съм сигурен, че от тази писта ще тръгнат световни и олимпийски шампиони. При нас нещата се случват и ще продължи да бъде така", каза министърът.

В Благоевград Свилен Нейков откри и финалите на ученическите игри по шахмат (8-10 клас). Министърът направи блиц партия с младата надежда Киприан Бербатов, която завърши реми.

В неделя, 29 май, в 11,30 часа Свилен Нейков ще награди на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен победителите от финалите на ученическите игри по футбол и ще открие финалите в леката атлетика за 8-10 клас. Министърът ще изгледа и демонстрации на клубове, спечелили проекти по програмата на МФВС "Спорт за децата в свободното време".

В 13.30 часа, отново в неделя (29 май), в зала "Диана" в Ямбол министър Нейков ще награди призьорите от финалите на ученическите игри в баскетбола (8-10 клас). Там също ще има демонстрации на клубове, спечелили проекти по програмата "Спорт за децата в свободно време". След това Свилен Нейков и кметът Георги Славов ще разгледат спортната база в града.

Водещи

Най-четени