Магдалена Нойнер с второ злато от Световното първенство в Русия 12.03 | 15:11

Германката спечели масовия старт на 12.5 километра в Ханти-Мансийск

От iNews.bg

Германката Магдалена Нойнер триумфира с втора титла от Световното първенство по биатлон в Ханти-Мансийск (Русия).

Нойнер бе най-бърза в масовия старт на 12.5 километра и въпреки, че направи 4 греши в стрелбата финишира с време от 36:48.5 минути, оказало се достатъчно за второ злато след победата и в спринта.

Втора завърши представителката на Беларус Дария Домрачева, която изостана на 4.8 секунди от победителката, въпреки че направи една грешка по-малко от нея. Бронзовият медал пък остана за Тора Бергер (Норвегия), която също направи три грешки и завърши на 14 секунди зад Нойнер.

Лидерката в генералното класиране за Световната купа Кайса Макарайнен остана на четвърта позиция, а пета днес беТея Грегорин. Масовият старт премина без българско участие.

"След всичките ми грешки при стрелбата не вярвах, че ще мога да спечеля. Фантастично е, че го постигнах", заяви Магдалена Нойнер.

В генералното класиране за световната купа води финландката Кайса Макарайнен с актив от 914 точки. На второ място е Хелена Екхолм (Швеция) с 907 точки, пред Магдалена Нойнер с 854 точки. По-късно днес световното първенство продължава с масовия старт при мъжете.

Утре е последната дисциплина на Световното първенство – женската щафета, където Нойнер ще гони пети медал от тазгодишното издание на надпреварата и общо 10-и в кариерата си. Освен златото в спринта германката има и две сребърни отличия – от преследването и от смесената щафета.

Водещи

Най-четени