Мазе поведе след първия манш в гигантския слалом 18.02 | 09:19

Мария Киркова с прилично представяне

От Божидар Азманов

Словенката Тина Мазе води след първия манш в гигантския слалом от програмата на алпийските ски на Олимпиадата в Сочи.

Мазе, която спечели спускането на Игрите в Сочи, записа време от 1:17.88 минути и води пред втората Джесика Линдел-Викърби от Швеция с 52 стотни.

Трета е италианката Надя Фанкини, която изостава на 65 стотни, а челната петица, която се вмества в рамките на по-малко от секунда допълват Ана Фенингер от Австрия и американката Микаела Шифрин.

Олимпийската шампионка в гигантския слалом от Олимпиадата във Ванкувър 2010 Виктория Ребенсбург от Германия е шеста и изостава на на 1.36 секунди от Тина Мазе.

При победа днес Мазе ще завоюва второ злато от Олимпийски игри както в Сочи както за себе си, така и за Словения. Тя раздели златото в спускането заедно с швейцарката Доминик Жизен.

Българската представителка Мария Киркова се представи добре и финишира на 37-о място с изоставане от 6.23 от Тина Мазе. Мария Киркова ще стартира и във втория манш, където има всички шансове да мине напред в класирането.

Едно от най-интересните имена в Сочи - цигуларката Ванеса Мей, която се състезава с фамилията Ванакорн за Тайланд, дебютира на Олимпийски игри и финишира на 74-о място, на цели 26.98 секунди от водачката след първия манш.

Водещи

Най-четени