Майкъл Фелпс: Златото в щафетата е черешката на тортата в кариерата ми 14.08 | 11:18

Легендарният олимпиец искал да направи в плуването това, което Джордан е постигнал в баскетбола

От iNews.bg

Победителят в 23 надпревари на три поредни Олимпийски игри Майкъл Фелпс е повече от щастлив от факта, че приключва кариерата си точно по начина, за който винаги е мечтал. Американският плувец завоюва 23-то олимпийско злато в щафетата на 4x100 метра в Рио де Жанейро.

"Точно така исках да завърша кариерата си. Сега съм изпълнен с емоции. Преди старта казах на момчетата, че се гордея от възможността да бъда с тях в този момент. Чудесно е, че ми се удаде в последното плуване да се кача на почетната стълбичка. Това стана черешката на тортата в моята кариера", зави най-великият плувец в историята на този спорт.

Американецът не пожела да разкрие къде съхранява медалите си.

Само двама или трима души знаят къде се намират те, но няма да ви кажа. Дори не мога да окача всичките на врата си. Коя победа е най-специалната? Не знам дали ще мога да избера дори една. Всичко започна от детската мечта да направя нещо, което никой не е постигал. Оттеглям се, но това не значи, че ще престана да плувам. Време е да открия нова глава в живота си", посочи Фелпс.

Легендарният олимпийски плувец разкри, че баскетболистът Майкъл Джордан (който се състезаваше с №23) е бил негово "вдъхновение". "Опитвах да направя същото в плуването, което той сътвори в баскетбола. 23-и е особен номер, ще бъде още по-особен занапред", каза още Фелпс. 

Водещи

Най-четени