Майнц 05 обяви трансфера на Тодор Неделев 01.09 | 17:47

Българският национал изрази очакванията си за новото предизвикателство

От Константин Симидчийски

Трансферът на Тодор Неделев в германския Майнц 05 официално е финализиран, след като днес и немците потвърдиха за привличането на родния талант.

През седмицата от Ботев информираха, че Тодор Неделев ще отпътува за Германия в началото на месец януари, но официално потвърждение от страна на Майнц на този етап нямаше.

Днес обаче елитният немски клуб потвърди чрез официалната си уебстраница, че Тодор Неделев ще подпише договор за 4.5 години с Майнц, като националът ще се присъедини към новия си тим на 1 януари 2014 година. От Майнц 05 не пожелаха да разкрият финансовите параметри на сделката.

"Тодор Неделев е смятан за един от най-големите таланти в страната си. През този сезон той се разписа на три пъти в турнира Лига Европа, като вече има пет гола от шест изиграни мача в първенството на България", пише в изявлението на германците.

Самият Тодор Неделев от своя страна сподели, че няма търпение да заиграе в една от най-добрите лиги на планетата.

"През последните няколко седмици се случиха доста неща, като интересът на много клубове към мен ме направи щастлив", цитиран бе българският национал.

"Мисля, че трансферът ми в Майнц е най-добрата стъпка за мен. Предстои ми да играя в едно от най-силните първенства на планетата, преминавайки в клуб, който е готов да ме подкрепи и да ме направи по-добър футболист. Имам още няколко месеца на разположение, за да се подготвя добре за това предизвикателство. Дотогава ще дам всичко от себе си за моя роден тим Ботев, на който дължа голяма благодарност", добави Неделев.

Един от директорите на Майнц 05 Кристиян Хейдел също коментира трансфера на Тодор Неделев.

"От известно време насам наблюдавахме Тодор Неделев. Той е изключително ефективен футболист, който може да играе на всички позиции в офанзивен план. Неделев е много млад играч, но вече притежава солиден опит. Ще подходим внимателно с него, както вече сме го правили с други успели наши футболисти", коментира Хейдел.

Водещи

Най-четени