МакЛарън не бърза да преподписва с Хамилтън 07.06 | 19:59

Договорът на световния шампион във Формула 1 за 2008-а година изтича в края на настоящия сезон и все още не са водени преговори между двете страни

От Иво Вецев

От отбора на МакЛарън заявиха, че има достатъчно време, за да се изясни бъдещето на световния шампион във Формула 1 за 2008-а година Люис Хамилтън, чийто договор изтича след края на настоящата кампания в "кралските гонки".

Английският пилот е в отбора от 1998-а година и вече е прекарал 5 години като пилот на МакЛарън във Формула 1, доказвайки се като един от най-добрите и агресивни пилоти във Формула 1. Докато от отбора размишляват каква оферта да отправят към своя пилот, другите водещи отбори като Ферари и Мерцедес вече се облизват за талантливия пилот.

Джонатан Ниъли, управляващ директор на МакЛарън, сподели, че отборът има желание да задържи британския си пилот, но настоя, че няма да се бърза с евентуалната сделка.

"Мисля, че е ясно на всички желанието ни да го задържим, а и той самият иска да остане", заяви Ниъли. "Имаме достатъчно време, това решение сме го оставили за по-късно през годината".

МакЛарън записа две поредни слаби състезания, след като изостанаха значително от своите конкуренти в Барселона и Монако, но Ниъли е убеден, че неуспехите на конструктора в последно време няма да повлияят на решението на Хамилтън дали да остане или да си тръгне.

"Не смятам, че последните две състезания ще окажат някакво влияние върху решението на Люис да остане, тъй като той е професионалист и знае за какво се борим", добави директорът.

"Мисля, че трябва да погледнете към цялостното представяне на отбора през сезона, мисля че имаме добри изходни позиции за атака и на двете титли.

"Разбира се, че трябва да продължим да работим здраво, за да постигнем желаните резултати. Трябва да елиминираме грешките и да намерим начин да подобрим цялостно болида си. Шест състезания, шестима победители - никой не е постоянен в момента

"В момента сме втори в отборното класиране и нашата цел е да направим колата максимално удобна и за двамата състезатели, за да може да печелят точки във всяко състезание. Ние правехме това в изминалите състезания, сигурен съм, че можем да продължим да го правим".

Въпреки че Хамилтън все още няма победа в световния шампионат, той е сред най-постоянните пилоти и е на четвърта позиция на 8 точки от лидера Фернандо Алонсо.

Водещи

Най-четени