МакЛарън с куп подобрения за Гран при на Испания 18.05 | 18:55

Между 10 и 12 ще бъдат ъпдейтите, с които екипът на Мартин Уитмарш ще гони успех в Каталуния

От Константин Симидчийски

Отборът на МакЛарън се готви повече от сериозно за предстоящото Гран при на Испания в Каталуния, като британският тим ще разчита на повече от десет подобрения в своите болиди, потвърди инженерният директор Тим Гос.

МакЛарън ще вкара в сила и ъпдейтите, които не бяха използвани на пистата в Истанбул, където Гос реши, че няма да бъдат напълно надеждни.

"Както обикновено, продължаваме с пълна пара по отношение на подобренията", заяви Гос. "Разполагаме с пакет от ъпдейти, които ще вкараме в сила в Испания. Пакетът включва между 10 и 12 подобрения, някои които ще бъдат лесно разпознати отвън, а други - не".

"Основната ни цел е да печелим състезания и титли, а за да го направим, трябва да скъсим преднината на Ред Бул. Винаги се опитваме да ускорим процеса на вкарване на подобрения, които да пренесем на пистата възможно най-скоро".

"Малко преди Гран при на Турция почувствахме малък проблем, който означаваше, че вече не бяхме уверени относно надеждността на планирания ъпдейт. Заради това и се отказахме от използването му в последните минути. Ще разгледаме отново всичките си проблеми в петък".

Според Тим Гос, би било изненадващо, ако състезанието в Испания не бъде атрактивно, имайки предвид всички нововъведения. Въпреки факта, че пистата в Каталуния по принцип е трудна за осъществяване на изпреварвания.

"Повечето от нас биха останали изненадани, ако състезанието в Испания не бъде различно от това, което е било досега. Очевидно, тук не става въпрос единствено за хибрида между DRS и KERS. Гумите и техният живот също играят голяма роля, за осигуряването на спектакъл за феновете", коментира Гос.

Водещи

Най-четени