МакЛарън ще смени механиците в бокса заради грешките 11.05 | 08:58

Корекциите са наложителни, след като именно провалени спирания в бокса станаха причина за слабите резултати на Дженсън Бътън и Люис Хамилтън в последните две Гран при-та

От Краси Киров

Отборният директор на МакЛарън Мартин Уитмарш заяви, че ще има промени в състава на механиците в бокса и в процеса на самото провеждане на питстоп за Гран при на Испания.

Корекциите са наложителни, след като именно провалени спирания в бокса станаха причина за слабите резултати на Дженсън Бътън и Люис Хамилтън в последните две Гран при-та - в Китай и Бахрейн.

"Разследвахме проблемите и решихме да направим промени сред механиците, както и в работния процес, така че ще ги видите в неделя на пистата "Каталуния", каза Уитмарш. "Момчетата в бокса са под огромно напрежение, защото в отбор като МакЛарън трябва да извършваш питстоповете за 3 секунди."

Люис Хамилтън беше потърпевш от грешките в бокса на отбора, защото цели два пъти беше забавян фатално и загуби около половин минута, което се оказа решаващо за позицията му в крайното класиране - едва 8-ма.

Дженсън Бътън пък пропусна възможността да се бори за победата в Китай, заради много бавен последен питстоп, който му попречи да се състезава с лидера Нико Розберг.

"Напрежението в бокса и предизвикателството са огромни. Дори чисто физически е натоварващо, защото пистолетът за гайките е много тежък, така че задачата не е лесна. Да не говорим, че всички части от болида са изключително горещи, а и хиляди души са втренчили погледа си именно в механиците", продължи Уитмарш.

"Бях много изненадан, че толкова много момчета от отбора пожелаха доброволно да станат механици в бокса, защото това е най-напрегнатата длъжност. Направихме много тренировки в паузата между състезанията и съм уверен, че ще имаме добри питстопове в Барселона", завърши Уитмарш.

Водещи

Най-четени