Манолев и ПСВ с минимална победа в Холандия 16.10 | 16:47

Ники Михайлов не взе участие при победа на Твенте с 4:0

От Краси Киров

Българският национал Станислав Манолев игра цял мач при победата на ПСВ Айндховен с 1:0 над гостуващия Утрехт в мач от деветия кръг на холандското футболно първенство.

В същото време Твенте без Николай Михайлов постигна категоричен успех с 4:0 над Валвайк. Българският национален вратар не взе участие в срещата заради контузия в глезена. Марк Янко реализира хеттрик, а Воут Брама добав едно попадение.

ПСВ постигна минимална победа като домакин. В герой за отбора се превърна голмайстора Олва Тойвонен, който реализира единственото попадение в 71-та минута.

В дербито на кръга шампионът Аякс достигна до равенството 2:2 като домакин на Аз Алкмаар. Домакините бяха и с човек по-малко, но Тео Янесн спаси амстердамския гранд от поражение с изравнително попадение осем минути преди края.

Брент Холман изведе АЗ Алкмаар напред в 14-ата минута, а осем минути по-късно той асистира за второто попадение на Рой Бееренс. В началото на втората част Миралем Сулеймани намали преднината на гостите с гол от дузпа. В последните 20 минути гостите играха и с човек по-малко заради втори жълт картон на Ейонг Ено.

В класирането води отбора на АЗ Алкмаар с актив от 22 точки. С две точки по-малко са отборите на ПСВ и Твенте. Аякс е на незавидната пета позиция с 16 точки.

Водещи

Най-четени