Манчестър Сити допусна домакинска загуба в Англия 30.08 | 19:16

Стоук Сити изненада шампионите на техния стадион за минимална победа

От Екип iNews

Шампионът Манчестър Сити допусна първа загуба за сезона в английското футболно първенство.

Възпитаниците на Мануел Пелегрини претърпяха изненадващо поражение на своя стадион "Итихад" с 0:1 от Стоук Сити в среща от третия кръг на Висшата лига.

Гостите, водени от бившия мениджър на Сити Марк Хюз, стигнаха до успеха след изключителна солова акция на Маме Диуф в 58-ата минута.

Сенегалецът, който е бивш футболист на Манчестър Юнайтед, пое избита топка в средата на половината на Стоук. Последва мощен над 50-метров дрибъл, с който той навлезе в дясно в наказателното поле и с удар по тревата в близкия ъгъл преодоля неубедителния в ситуацията вратар Джо Харт.

Манчестърци се хвърлиха в атаки и отправиха множество удари, но само два от тях бяха точни. Така Сити допусна първа домакинско поражение в първенството от началото на февруари, когато падна от Челси с 0:1.

Суонси Сити разгроми гостуващия Уест Бромич Албиън с 3:0 и оглави еднолично класирането с пълен актив от 9 точки. С два гола за успеха се отличи Нейтън Дайър след асистенции на Гилфи Сигурдсон.Между попаденията на Дайър се разписа и Уейн Раутлидж.

Саутхямптън постигна първа побeда във Висшата лига под ръководството на новия си мениджър Роналд Куман. Френският халф Морган Шнайдерлин вкара два пъти при успеха с 3:1 над Уест Хям на "Болейн Граунд". Италианецът Грациано Пеле реализира първия си гол във Висшата лига, с който оформи успеха на южняците в 84-ата минута. Преди това Марк Нобъл беше дал аванс на лондончани след удар от дистанция и рикошет в 27-ата минута.

Кристъл Палас измъкна драматично 3:3 при гостуването си на Нюкасъл. Столичани повеждаха на два пъти, но късния гол на Уилфред Заха в петата минута на добавеното време им донесе първа точка за сезона, с която те се отлепиха от дъното.

Новакът Куинс Парк Рейнджърс постигна първи успех в кампанията след 1:0 над гостуващия Съндърланд. Чарли Остин вкара единствения гол в последните секунди на първото полувреме.

Вижте видео от победата на Мaнчестър Сити в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени