Манчестър Сити и Арсенал завършиха наравно в интересен двубой 23.09 | 20:10

Двата тима предложиха много атакуваш футбол, но не успяха да се победят

От Краси Киров

Отборите на Манчестър Сити и Арсенал завършиха наравно 1:1 в среща от 5-ия кръг на Премиършип играна на "Итихад".

Двата тима направиха много зрелищен мач с положения пред двете врати. Първо Джолеан Лескът откри резултата в 40-та минута за да се стигне до 82-та минута, когато Лоран Косчелни изравни.

Дори след този гол двата тима имаха шансове да стигнаt до победата. Въпреки това Манчестър Сити и Арсенал продължават да нямат загуба в шампионата, като имат по две победи и три равенства.

Роберто Манчини заложи на Серхио Агуеро и Един Джеко в предни позиции, като остави Тевес и Балотели на резервната скамейка. Арсен Венгер заложи на позната си схема с Лукаш Подолски изтеглен в предни позиции, подпомаган плътно от Жервиньо и Касорла.

Гостите от Лондон започнаха много добре срещата и изненадаха своите съперници с много бързата си игра в предни позиции. Касорла и Жервиньо разчитаха на бързи подавания, които объркваха защитата на "гражданите".

В 14-та минута Агуеро стреля опасно, но Вито Маноне се справи. Само две минути по-късно Жервиньо можеше да открие резултата, но си поведе много топката и тя стана леснa плячка за Джо Харт.

Атакитe на Арсенал продължаваха и Подолси имаше добър шанс в 24-та минута. Немският национал получи топката от Дженкинсън, но стреля над гредата. Малко след това Касорла потърси елегантно Жервиньо, но котдивоарецът бе изпреварен в последния момент от Гаел Клиши.

Въпреки положенията на Арсенал, домакините от Манчестър откриха резултата в 40-та минута. След изпълнение на корнер Лескът се извиси над всички и с глава не остави шансове на Маноне за 1:0.Минута по-късно Джеко имаше добра възможност, но Маноне се справи.

Второто полувреме предложи също много емоции на феновете.Агуеро пробва от малък ъгъл да изненада Маноне, но не уцели вратата. В 54-та минута отново Агуеро бе много близо до гола, но ударът му мина на сантиметри над гредата.

Арсенал отвърна с атака на Жервиньо, който отново показа своята бързина, но отново изстреля топката над вратата. Постепенно Сити се ориентира и изчакваше своите съперници с много опасни контра атаки. Карлос Тевес се появи в игра на мястото на Джеко. Яя Туре подхвана една опасна атака и намери Агуеро на добра позиция, но ударът на аржентинеца бе спасен от вратаря.

Така се стигна до 82-та минута, когато след корнер топката попадна в Косчелни, който с мощен удар изравни за 1:1. Двата тима предложиха още емоции като не спираха да атакуват до последните минути. В 84-та Компани спря топката с гърди в наказателното поле и със страхотна задна ножица я изпрати в ръцете на Маноне, след това добавката на Агуеро мина на сантиметри от гредата. В 90-та инута Жервиньо изпусна нова страхотна възможност след като от границата на наказателното поле не успя да уцели вратата.

Така двата отбора продължават да бъдат без загуба във Висшата лига като имат по две победи и три равенства.

Водещи

Най-четени