Манчестър Сити отправил оферта за Меси, но по погрешка 19.08 | 12:16

Куриозът станал факт през лятото на 2009 г., разкри бившият шеф на клуба Гари Куук

От iNews.bg

Изключително куриозно разкритие бе направено по адрес на английския шампион Манчестър Сити, благодарение на книгата "The Manchester City Years" и бившия изпълнителен директор на клуба Гари Куук.

В нея Куук разкрива, че през месец август 2009 Манчестър Сити е отправил оферта за суперзвездата на Барселона Лионел Меси... по погрешка.

Току-що закупени от шейх Мансур, "гражданите" вече са започнали да планират големите харчове, които последваха и до днес. По стечение на обстоятелствата обаче, нещата около селекцията на Сити не вървят по план, като Сити претърпява крах в опитите си да привлече Димитър Бербатов и Фернандо Торес.

Вместо тях на "Ийстландс" акостира бразилският национал Робиньо, но преди това се стига до конфузна ситуация, породена от напрежението вътре в клуба.

"Един от шефовете на Сити направи коментар, че "всичко започва да се обърква" ("it's all getting messy" на англ., б.а.). По телефонните линии, това по някакъв начин се преведе като "вземете Меси" ("get Messi", б.а.)", спомня си Гари Куук.

"В следствие на това, бе отправена оферта на стойност 30 милиона паунда към Барселона за Лионел Меси. Няма смисъл да казвам, че тя бе отхвърлена", добавя бившият шеф на Сити.