Манчестър Сити спечели трофей след обрат над Челси 12.08 | 18:05

"Гражданите" триумфираха с "Къмюнити Шийлд" след 3:2 над Челси

От Краси Киров

Отборът на Манчестър Сити започна по перфектен начин защитатa на титлата след като спечели "Комюнити Шийлд" след победа с 3:2 над тима на Челси. Срещата се игра на "Вила Парк" в Бирмингам тъй като днес е последния ден от Олимпийските игри в Лондон.

Една седмица преди старта на английското първенство шампиона на страната Манчестър Сити излезна срещу носителя на трофея от ФА Къп, който спечели и Шампионската лига - Челси. Това бе добър реванш за Сити, които изгубиха миналата година този трофей от градския си съперник Манчестър Юнайтед.

В един много зрелищен двубой Челси поведе в края на първото полувреме с попадение на Торес, но малко след това Бранислав Иванович извърши безумен фаул и получи директен червен картон. В началото на второто полувреме Сити постигна пълен обрат с попадения на Яя Туре, Карлос Тевес и Самир Насри. Челси направи много интересни последните десет минути след като Бертранд довкара отбита от вратаря топка.

Роберто Ди Матео заложи на познатите си футболисти, като даде шанс на Еден Хазард да започне като титуляр, заедно с Хуан Мата, Рамиреш и Фернандо Торес в предни позиции. Титулярните 11 допълниха Чех, Иванович, Луиш, Тери, Коул, Лампард и Оби Микел. Роберто Манчини заложи на Тевез и Агуеро в предни позиции, подпомагани от Насри, Туре, Де Йонг, Милнър. В защита участваха Савич, Компани, Коларов и Сабалета.

Двубоят започна спокойно като Сити имаха първи шанс за гол след като Чех спаси опасен пряк свободен удар на Карлос Тевес. Битката се водеше предимно в средата на терена като си личеше, че това бе първи официален мач за двата отбора. Футболистите не успяваха да направят някакви добри комбинации и битката се водеше предимно в центъра на терена.

В 40-та минута Рамиреш блесна силно за Челси. Бразилският халф нахлу към наказателното поле през центъра и намери Хазард, който остави топката за Торес. Испанецът с лек изстрел не остави шансове на Пантилимон.

В следващата минута Савич игра непозволено с лакът срещу Торес, но според съдията преди това испанеца е нарушил правилата. В ответната атака Бранислав Иванович се хвърли жестоко в краката на Карлос Тевес и бе изгонен от рефера.

Въпреки, че бяха с човек по-малко Челси имаше шанс за гол веднага след подновяването на играта. Торес първо изигра добре една ситуация, но след това Лампард не бе точен от близо.

В 53-та минута Сити успя да изравни. След продължително разиграване пред наказателното поле на Челси топката попадна в Яя Туре, който с мощен удар от 20 метра не остави шансове на Чех. Пет минути по-късно Карлос Теве нахлу отляво към наказателното поле и необезспокояван стигна фронтално пред вратата и заби топката в горния десен ъгъл на Петър Чех.

След още 6 минути Манчестър Сити направи резултата още по-сигурен за трофея. Тевес изведе добре Коларов отляво, който намери Насри в наказателното поле и французина от движение покачи на 3:1.

Челси се опита да се върне в мача и успя. Влезлият като резерва Даниел Стъридж стреля много силно и Пантилимон само успя да избие топката, но младия Райън Бертранд дотича и бутна топката в мрежата за 3:2. След това двамата с вратаря си спретнаха сериозна разправия за топката и получиха заслужени жълти картони. До края на мача Челси се опита, но нямаше сили за натиск, докато Сити разиграваше спокойно.

Най-четени