Манчестър Сити със страхотен обрат във ФА Къп 25.01 | 19:10

"Гражданите" изоставаха с 0:2 от Уотфорд на почивката, но се поздравиха с победа след 4:2

От Краси Киров

Отборът на Манчестър Сити се спаси от голяма издънка в турнира ФА Къп. "Гражданите" спечелиха с 4:2 домакинството си на Уотфорд в среща от 4-ия кръг на турнира.

Шампионите стигнаха много трудно до победата с 4:2, след като изоставаха с 0:2 още на почивката. Хеттрик на Серхио Агуеро и победно попадение на Александър Коларов обаче класираха Манчестър Сити на 1/8-финал в турнира.

Дори и най-големите песимисти сред феновете на Манчестър не са очаквали такова начало. Мениджърът на тима Мануел Пелегрини не беше дал почивка на титулярите си в нападение и те започнаха мача от началото.

Първо в 21-та минута Фернандо Форестиери бе точен за Уотфорд, няколко минути по-късно Трой Дийни направи 0:2 и смълча трибуните на "Етихад". На почивката Пелегрини направи две смени в защита като пусна в игра Венсан Компани и Пабло Сабалета.

Обратът започна в 59-та минута, когато Серхио Агуеро се разписа с хубав удар, а 20 минути по-късно аржентинецът възстанови равенството.

Пълният обрат бе факт след красив гол на Александър Коларов от далечна дистанция. До края на мача остана време за още един гол на Серхио Агуеро, с което той отбеляза 25-ия си гол за сезона.

По този начин Манчестър Сити продължава да се бори на четири фронта от началото на сезона.

Водещи