Манчестър Юнайтед на път да излети от Шампионска лига 25.02 | 23:44

"Червените дяволи" катастрофираха в Гърция

От Иво Вецев

Олимпиакос поднесе най-голямата изненада в осминафиналите на Шампионска лига, след като гръцкият хегемон удари с 2:0 абсолютния фаворит Манчестър Юнайтед у дома и направи сериозна крачка към изхвърлянето на английския шампион още в първата фаза на елиминациите.

Домакините отбелязаха по един гол през всяко от двете полувремена. Първо в 37' Домингес успя да отклони удар на свой съотборник в мрежата зад Де Хеа, а в началото на втората част Кемпбъл с удар от 25 метра препарира испанеца за 2:0.

"Червените дяволи" пък имаха едва две по-опасни ситуации в своя полза, но в 82' Ван Перси стреля над вратата от около 4 метра.

Манчестър Юнайтед допусна първата си загуба срещу Олимпиакос в Шампионска лига, като до момента двата отбора бяха изиграли 6 двубоя, в които английският гранд беше допуснал само 2 гола.

За Кемпбъл това беше и първи гол в турнира след 4 мача, а интересен факт е, че той е собственост на Арсенал.

Така, за да се класира напред, Манчестър Юнайтед ще трябва да спечели с поне три гола разлика, или да се надява на чиста победа с 2:0, за да се добере до продължения срещу считания за абсолютен аутсайдер Олимпиакос.

Снимки и видео от мача, както и повече подробности, може да видите в Sporta.bg

Най-четени