Манчестър Юнайтед отрича да е уредил Ван Гаал за треньор 26.04 | 16:07

В Холандия разкриха за договорка между двете страни

От Даниел Любомиров

Луис ван Гаал е новият мениджър на Манчестър Юнайтед, ако може да се вярва на иначе авторитетния холандски вестник De Telegraaf. 62-годишният специалист вчера е договорил личните си условия и след края на Световното първенство по футбол в Бразилия ще поеме "червените дяволи", пише изданието от Ниската земя.

Холандският наставник има ангажименти с националния отбор на "лалетата", но ще напусне поста си след Мондиал 2014, независимо от постигнатото в Страната на кафето. Той бе спряган за наследник на уволнения във вторник тази седмица Дейвид Мойс, който напусна след 10-месечен доста неуспешен период начело на Юнайтед.

Официалният сайт на "червените дяволи" обаче отрече да е подписвал договор с когото и да е. В комюнике от клуба отричат да са назначавали нов наставник, като Райън Гигс ще изпълнява треньорските функции в оставащите 4 мача до края на сезона.

Информацията от интернет страницата на Юнайтед обаче не означава, че Луис ван Гаал няма да седне не мениджърското кресло следващия сезон – новината от вестник Telegraaf е единствено за постигната принципна договорка, без още сделката да е парафирана.

Водещи