Манчестър Юнайтед с осма загуба в Премиършип 01.02 | 19:37

"Червените дяволи" отстъпиха с 2:1 като гости на Стоук Сити

От Мариян Найденов

Манчестър Юнайтед се отдалечава все повече от зона "Шампионска лига", след като претърпя осмо поражение от началото на сезона в Премиършип. Възпитаниците на Дейвис Мойс отстъпиха с 2:1 при гостуването си на Стоук Сити на "Британия Стейдиъм" в мач от 24-ия кръг във Висшата лига. 

И двата гола за домакините отбеляза шотландският национал Чарли Адам, по един през всяко полувреме. Той откри в 38-ата минута, но "червените дяволи" стигнаха до изравняване чрез Робин ван Перси веднага след почивката (48'). Асистенцията за попадението на холандеца бе на новият най-скъп трансфер в историята на Юнайтед - Хуан Мата.

Радостта на гостите обаче трая кратко, защото четири минути след това (52') футболистите на Стоук Сити стигнаха до втори гол, дело отново на Чарли Адам, който се оказа и последен в мача.

След тази загуба Манчестър Юнайтед остава на седма позиция в класиране на английската Висша лига с 40 точки, а Стоук Сити се изкачи до 11-ото място с 25 точки. 

В останалите срещи от кръга, изиграни днес, също се получиха интересни резултати. Българският национал Александър Тонев игра няколко минути за своя Астън Вила, който загуби с 1:2 като гост на Евертън.

Тонев отново започна като резерва и с появи на терена в 87-ата минута на мястото на Андреас Вайман, но с нищо не успя да помогне на бирмингамци да избегнат поражението.

Така "виланите" допуснаха 11-а загуба от началото на сезона и остават на 10-о място таблицата с актив от 27 точки.

Борещият се за място в Топ 4 отбор на Тотнъм пък направи нова грешна стъпка, след като днес "шпорите" не успяха да победят при визитата си на Хъл Сити, завършвайки наравно - 1:1.

Така Тотнъм остана на 2 точки зад четвъртия в подреждането Ливърпул, като мърсисайдци са и с мач по-малко. "Тигрите" от Хъл Сити пък остават в долната половина на таблицата с 24 точки на сметката си.

Ето и всички резултатии от изиграните до момента мачове от 24-ия кръг в Премиършип:

Нюкасъл - Съндърланд 0:3
Уест Хям - Суонси 2:0
Кардиф Сити - Норич 2:1
Евертън - Астън Вила 2:1
Фулъм - Саутхямптън 0:3
Хъл Сити - Тотнъм 1:1
Стоук Сити - Манчестър Юнайтед 2:1

в неделя:
Уест Бромич - Ливърпул
Арсенал - Кристъл Палас

в понеделник:
Манчестър сити - Челси

Водещи

Най-четени