Манчестър Юнайтед сбъркал с трансфера на Бербатов 27.01 | 14:06

"Дейли Мейл" оцени негативно престоя на българския нападател на "Олд Трафорд"

От Константин Симидчийски

Димитър Бербатов се е провалил в Манчестър Юнайтед. Подобна оценка даде британският ежедневник "Дейли Мейл", който хвърли поглед към предишните грандиозни трансфери на "червените дяволи".

Повод за материала стана трансферът на Хуан Мата на стойност 37.1 милиона лири, който счупи досегашния рекорд от 30.75 милиона, държан именно от Димитър Бербатов.

"Сър Алекс Фъргюсън бе пределно ясен в своята автобиография относно ограниченията в играта на българина. Въпреки, че неговите 56 гола в 149 мача са добро постижение. Специалните моменти от страна на Бербатов обаче бяха краткотрайни, а физическият му принос към отбора не бе това, което Фъргюсън очакваше от него", се казва в материала, като трансферът на бившоя български национал е вписан в графата "пропуск".

През сезон 2010/11 Димитър Бербатов стана голмайстор на Висшата лига и помогна на Манчестър Юнайтед да спечели златните медали, но явно това не е достатъчно за журналистите от "Дейли Мейл".

Сред "провалилите се" футболисти според изданието са още Хуан Себастиян Верон, Маруан Фелаини и Андерсон, докато в графата "успешни" попадат Уейн Рууни, Робин ван Перси, Рууд ван Нистелрой, Давид де Хеа, Рио Фърдинанд и Майкъл Карик.