Манчини: Отдавна беше ясно, че отпадаме 22.11 | 07:33

Мениджърът на Манчестър Сити си пожела поне класиране за Лига Европа

От Даниел Любомиров

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини призна, че отпадането на "гражданите" от груповата фаза на Шампионската лига е било решено много преди домакинското равенство 1:1 с Реал Мадрид.

Както е известно, шампионите на Англия се нуждаеха от победа на своя стадион срещу "белия балет", за да съхранят надежди за прогрес в слевдащата фаза.

За тяхно съжаление обаче въпреки числения си пасив на терена, "кралския клуб" се добра до равенство и изхвърли Сити от най-комерсиалния турнир.

Така пред колоса от Манчестър остава възможността да се бори за третото място в Група D, защото и то не е сигурно, а поне дава шанс за участие във втората по сила надпревара - Лига Европа.

Ако Сити спечели срещу Борусия в Дортмунд, ще се надява Реал Мадрид да надиграе Аякс, за да могат "гражданите" да окупират третото място в крайното класиране.

"Резултатът е справедлив, защото през първото полувреме Реал ни превъзхождаше, а след почивката ние бяхме по-добрите и имахме два-три шанса да отбележим. Винаги е трудно, когато започнеш с инкасиране на такъв гол - бяхме петима срещу двама и ни вкараха.

Загубихме шансовете си за класиране напред не в този мач, а в първите срещи от програмата. Изпуснахме да победим в Мадрид, после срещу Борусия и срещу Аякс у дома направихме грешки.

Надявам се това преживяване да ни помогне да израстнем в следващите месеци и да сме по-подготвени догодина. Всички сме разочаровани, това е нормално, но знаехме, че групата е много тежка.

Имаме за какво да играем - напред сме в Премиършип, продължаваме борбата за ФА Къп, така че искаме да направим добър сезон. Няма какво да сторим повече в Шампионската лига, надявам се да се класираме за Лига Европа, ако е възможно", заяви Манчини.

Водещи

Най-четени