Манчини и Фъргюсън се изпокараха 01.05 | 10:43

Двамата мениджъри се сдърпаха по време на снощното дерби на "Итихад", като размениха реплики и след края му

От Константин Симидчийски

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън бе бесен на своя колега Роберто Манчини, минути след поражението с 0:1 от Манчестър Сити на "Итихад Стейдиъм". Шотландецът обвини италианския си колега, че е "тормозел" официалните лица през цялото времетраене на градското дерби.

Успехът позволи на "гражданите" да оглавят таблицата в Премиършип два кръга преди края, а шотландецът записа второ поражение от Манчини през настоящия сезон, имайки предвид и унизителното 1:6 на "Олд Трафорд".

Двамата мениджъри за малко не се хванаха за гушите през второто полувреме, когато Найджъл Де Йонг бе декориран с жълт картон за нарушение спрямо Дани Уелбек. Повторенията показаха, че нарушението на холандеца е напълно инцидентно, но това бе достатъчно, за да изправи Фъргюсън и Манчини един срещу друг на тъчлинията.

"Манчини тормозеше официалните лица през цялото времетраене на мача. Както четвъртия съдия, така и страничния рефер", заяви сър Алекс след срещата. "Веднага, щом аз излизах на тъчлинията, той също веднага ставаше от мястото си".

"През миналата седмица той се оплакваше от съдиите... но за тази вечер няма как да се оплаче, това е сигурно", продължи шотландецът.

Роберто Манчини от своя страна не остана по-назад и репликира Фъргюсън.

"Ами той? Той никога не говори с реферите или четвъртия съдия. Никога", отвърна саркастично Манчини. "Казах нещо на четвъртия съдия, след което Фъргюсън ме засипа с някои мили думи. Не зная защо", добави той.

Най-четени