Марадона разкритикува Манчестър Сити за отношението към Тевес 27.10 | 13:21

Дон Диего заяви, че го боли да гледа как Тевес е оставен извън първия отбор на "гражданите"

От Мариян Найденов

Аржентинската футболна легенда Диего Марадона разкритикува начина, по който ръководството на Манчестър Сити се отнася със сънародника му Карлос Тевес. Дон Диего заяви, че го боли да гледа как Тевес е оставен извън първия отбор на "гражданите".

Мениджърът на Сити Роберто Манчини е категоричен, че докато той е начело на тима, Тевес няма да се появи в игра, а причината за скандала между двамата е отказът на аржентинския нападател да влезе като резерва по време на мача с Байерн Мюнхен в Шампионската лига. Марадона обаче смята, че отношението към Тевес е твърде сурово.

"Като бивш играч и като човек ме боли да гледам това, което се случва с Карлос. Ако искат да го глобят - добре, но не трябва да го спират да играе футбол. Най-лошото нещо, което можеш да причиниш на един играч е да го спреш да играе футбол", каза Марадона, цитиран от Sport 360.

Въпреки критиките към ръководството на "гражданите", Дон Диего не пропусна да похвали Сити за чудесното им представяне в Премиършип през този сезон, но добави, че разгромната победа с 6:1 над градския съперник Манчестър Юнайтед не трябва да ги успокоява.

"В момента Манчестър Сити изживява революция, такава, каквато Роман Абрамович направи в Челси и на мен ми е приятно да гледам какво се случва при тях.

Според мен Алекс Фъргюсън и Манчестър Юнайтед не са извършили самоубийство при загубата си от Сити с 6:1. За тях това беше тежък ден, а три от головете във вратата им паднаха в края на мача и в добавеното време. Това може да се случи на всеки отбор и го има във футбола", коментира Марадона.

Бившият нападател на Барселона и Наполи говори и за зет си Серхио Агуеро, отбелязвайки, че е доволен от бързата му аклиматизация във Висшата лига.

"В момента Агуеро е един от най-добрите нападатели в света и подобрява представянето си с всеки следващ мач. Доскоро той беше в Атлетико Мадрид и аз се притеснявах, дали ще успее да се адаптира към Премиършип, но той го направи много бързо", завърши Диего Марадона.

Водещи