Марек и Левски със загуби в Европа 31.10 | 21:32

В Самоков шампионите паднаха от Нолико, а Тампере разби "сините" във Финландия

От Иво Вецев

Шампионът на България по волейбол Марек (Дупница) допусна второ категорично поражение в Шампионската лига по волейбол, след като в първия си домакински мач допусна загуба с 0:3 от белгийския гранд Нолико в Самоков.

Около 1500 души бяха в залата, за да подкрепят своите любимци, които обаче бяха равностойни на класния си противник само във втората част.

В първия гейм дупничани задържаха равенството само до 3:3 като след това допуснаха изоставане от 4:9. Найденов взе няколко тайм-аут, които обаче не дадоха резултат и българският шампион бе повален с 10 точки разлика.

Втората част започна абсолютно равностойно, като на няколко пъти гостите успяваха да направят крехък аванс, който обаче бързо беше стопяван от състезателите на Марек. Така се стигна до 22:22 след силни изяви на центровете, но последва грешка от сервис за 23:24, а след това Йелте Маан записа страхотен ас.

Това повали психически момчетата на Найденов, които се държаха равностойно до средата на гейма, но гостите натрупаха 5 точки аванс до втората техническа пауза и съответно затвориха мача с 0:3 след 19:25 в заключителната част.

Най-резултатен за домакините беше капитанът Тодор Вълчев, който завърши с 11 точки, но записа едва 30% успеваемост в атака. Златан Йорданов записа 9. Нейтън Вунембайна беше най-резултатен в срещата, като заби 18 точки в полето на Марек.

Левски пък отпадна от турнира за Купата на конфедерацията, след като допусна категорична загуба от Тампера с 0:3 (15:25, 17:25, 14:25), а в "златния гейм" резилът стана пълен - 5:15. "Сините" ще играят в третия по сила турнир - Чалъндж къп, където чакат победителя от двойката Младост - Олимпиакос.

Водещи

Най-четени