Мария Киркова: Ски спортът в България върви нагоре 21.01 | 17:14

27-годишната състезателка е вече със 7 подиума за Купата на ФИС и е лицето на българските ски

От Даниел Любомиров

27-годишната Мария Киркова е лицето на българските алпийски ски, не само защото е най-опитната от националния отбор, но и поради факта, че преодоля най-ужасния период за един спортист - тежки контузии.

 

Цели 2 години тя отсъстваше от пистите и трябваше да търпи не само липсата на самочувствие и увереност, но и скептичните погледи на хората около нея.

 

Въпреки всичко с много воля и усилия Киркова успя да се пребори с контузиите и се завърна на трасето повече от успешно.

 

От началото на сезона Мария вече има 7 подиума - 2 пъти първо, 2 пъти второ и 3 пъти трето място в състезанията за Купата на ФИС.

 

Пред нея се изправя една от големите ѝ цели за 2013-та година - добро представяне на Европейската купа в Пампорово. Престижното състезание започва на 23-ти януари, като днес отборите вече пристигат един по един в българския зимен център.

 

Тя също от няколко дни е в Пампорово и се стреми да се запознае възможно най-много с пистата, където ще се проведат маншовете от гигантския слалом.

 

Мария сподели впечатленията си и от работата на треньора на националите Валтер Хубман, който вече близо година се занимава отблизо с подготовката на родните алпийци.

 

Според Киркова ски спортът в България се развива и благодарение на Федерацията, можем да се радваме, че продължаваме да домакинстваме на мащабни събития от най-висок ранг. 

Интервюто с Мария Киркова вижте при колегите от Sporta.bg

Водещи

Най-четени