Мария Рийш и Таня Путиайнен си разделиха победата във Флахау 12.01 | 09:51

Рийш дръпна още в генералното класиране, Линдзи Вон отново не завърши

От Николай Драганов

Водачката в генералното класиране за Световната купа по ски алпийски дисциплини Мария Рийш от Германия спечели първа победа в дисциплината слалом за сезона, след като финишира с най-добро време в надпреварата в австрийския зимен център Флахау.

Олимпийската шампионка обаче трябваше да подели победата с финландката Таня Путиайнен, тъй като и двете състезателки дадоха време от 1:42.52 минути след двата манша. Трета с 1:43.04 минути завърши французойката Настасия Ноен, като това бе първи подиум в нейната кариера.

Трикратната световна шампионка Линдзи Вон пък вече изостава на 196 точки от Рийш в генералното класиране за Големия кристален глобус, след като отпадна в първия манш за четвърти път през този сезон. Друга от фаворитките Марлийз Шилд (Австрия) също не успя да завърши състезанието, отпадайки във втория манш.

Победата помогна на Мария Рийш да оглави класирането и за Малкия кристален глобус в дисциплината. Германката вече има 420 точки, а Таня Путиайнен и Марлийз Шилд са с по 400.

В генералното класиране за Световната купа Рийш е със 1023 точки, а след нея е Вон с 827. Трета далеч зад тях с 580 пункта е Таня Путиайнен.

Водещи

Най-четени