Марк Уебър най-бърз в дъжда на "Силвърстоун" 08.07 | 12:56

Австралиецът записа най-добро време в първата свободна тренировка преди Гран при на Великобритания

От Краси Киров

Вторият пилот на Ред Бул Марк Уебър спечели първата тренировка на пистата "Силвърстоун", след като записа най-бърза обиколка - 1:46.603 минути и остана недостижим под дъжда. Условията объркаха плановете на редица пилоти, тъй като трябваше да бъдат използвани гумите интермедиа, заради валежите по време на сесията.

Световният шампион Себастиян Фетел имаше проблеми по време на рундовете си на пистата и в един момент излетя от трасето, движейки се върху изкуствената трева.

Кокпитът на германеца започна да пуши и се наложи механиците на Ред Бул да прекарат известно време в оправяне на проблема. След като се върна на пистата Фетел се движеше на пета позиция до последните десетина минути на сесията, но въпреки че бе най-бърз в първия сектор на пистата, реши да не опитва да подобрява времето си и се прибра в бокса. В крайна сметка той остана 13-ти в генералното класиране на тренировката.

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер защити репутацията си и регистрира второ време - 1:47.263 минути, а веднага след него се нареди бившият му съотборник във Ферари Рубенс Баричело, който остана на 84 хилядни от германеца.

Изненадите по време на тренировката не спряха дотук - Серхио Перес се представи на високо ниво и финишира четвърти - 1:47.758 минути. Съотборникът му в Заубер Камуй Кобаяши обаче разочарова феновете си, тъй като заради невнимателното си поведение на хлъзгавото трасе катастрофира тежко, удряйки се в бариерите и отпадна 16 минути преди края на сесията.

В Мерцедес имаха поводи за задоволство и заради солидния резултат на Нико Розберг, който се класира на шесто място - зад Фелипе Маса и пред Фернандо Алонсо. Бразилският пилот на Ферари реши да направи само 13 обиколки на мократа писта, но въпреки това бе по-бърз от Алонсо.

Осми финишира Люис Хамилтън, който все пак записваше най-бързо време в първия сектор, но имаше проблеми във втория, където са бързите завои. Пилотът на Форс Индия Нико Хюлкенберг се класира девети, а десетката попълни Хайме Алгерсуари със своя Торо Росо.

Световният шампион от 2009-та година Дженсън Бътън също не се наслади на дъжда на Силвърстоун и завърши едва 15-ти - на 2:237 секунди от лидера Уебър.

Дебютантът във Формула 1 този сезон - Даниел Рикиардо, който замества Нараин Картикеян в Испания Рейсинг, остана последен, зад съотборника си Витантонио Лиуци, финиширал 22-ри.

Водещи

Най-четени