Марсел Хиршер спечели втора победа в Банско 19.02 | 14:20

Австриецът триумфира в слалома валиден за Световната купа

От Краси Киров

Австрийският скиор Марсел Хиршер спечели слалома в Банско валиден за Световната купа по ски-алпийски дисциплини с време от 1:52.64 минути. Хиршер се превърна в истински герой в стартовете в Банско.

Младият австриец спечели вчера гигантския слалом, а днес бе най-бърз след двата манша в слалома. Единствено Тед Лигети успя да го изпревари в първия манш в гигантския слалом, но после американеца допусна грешка и отпадна. Днес във втория манш Марио Мат бе най-бърз, но изостана много в първия.

Така Хиршер доминира напълно по пистите в Банско. С тези победи той става основен конкурент на Ивица Костелич за Големия кристален глобус.

Хърватинът води в класирането с 1043 точки, като той пропусна стартовете в Банско заради контузия, но ще се завърне за последните стартове. Второто място е за Марсел Хиршер, който вече има 1025 точки и е плътно за шампиона от миналата година.

Иначе слаломът премина изцяло под диктовката на Хиршер. Плътно зад него бе неговия сънародник Марио Мат. Двукратният световен шампион, който спечели миналата година слалома в Банско остана на второ място в класирането с време от 1:52.80 или с изоставане от 16 стотни.

Времето на Марио Мат във втория манш бе по-добро от това на Хиршер, но разликата между двамата бе по-голяма в полза на Хиршер от първия манш.

Третото място остана за Андре Мирер (Швеция), който се качи на стълбичката с време от 1:53.21 минути или изоставане от 0,57 секунди. На четвърто място остана италианецът Стефано Грос на 0,90 секунди от победителя.

Първият манш бе много силен за Марсел Хиршер, който фактически му донесе успеха в състезанието. Изненадата във втория манш бе отпадането на Феликс Нойройтер от Германия, който бе на 10 стотни зад Хиршер в първия манш. В началото на втория манш обаче Нойройтер пропусна първата врата и отпадна от състезанието.

До края на състезанието за световната купа има един месец като предстоят стартове в четири зимни курорта. От 23 до 26 февруари предстоят Супер Г и Гигантски слалом в Кранс- Монтана Швейцария

Водещи

Най-четени