Марсел Хиршер спечели нощния слалом в Шладминг, Георгиев 49-и 25.01 | 09:49

Австриецът преодоля трасето на пистата "Планай" за общо време 1:43.01 минута, за да триумфира за първи път пред родна публика

От Мариян Найденов

Представителят на домакините Марсел Хиршер спечели нощния слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в австрийския зимен център Шладминг, предаде БТА. 22-годишният Хиршер имаше солидна преднина след първия манш, която успя да запази и при второто си спускане, за да запише шеста победа за сезона и общо девета в кариерата си.

Австриецът преодоля трасето на пистата "Планай" за общо време 1:43.01 минута, за да триумфира за първи път пред родна публика.

"Това е най-емоционалната ми победа досега", заяви Хиршер след финала.

Поводи за радост имаше и италианецът Стефано Грос. Той беше седми след първия манш, но със солидно второ спускане завърши на второ място за първи път в кариерата си в състезание от Световната купа. Той даде общо време от 1:43.23 минута. Двукратният световен шампион в дисциплината слалом Марио Мат от Австрия остана трети само на 7 стотни от секундата зад Грос.

Носителят на Световната купа за миналия сезон и настоящ водач в генералното класиране Ивица Костелич (Хърватия) изоставаше на шесто място след първия манш с пасив от 1,18 секунда след водача Хиршер, но в крайна сметка финишира четвърти само на стотна от място на подиума.

Българинът Георги Георгиев даде 49-о време от 57 завършили в първия манш на 7.23 секунди зад Хиршер.

Водещи

Най-четени